Nov 25 2012

Ik kom niet naar de première

Na toestemming van Loek Pozan plaatsen we zijn brief waarin hij vertelt waarom hij niet aanwezig zal zijn op de première en hoe moeilijk het is om met misbruikt zijn naar buiten te komen. Daarom is Frozen Kids belangrijk. Dat seksueel misbruikten wel naar buiten durven komen en om hulp vragen. Frozen Kids helpt.

“Beste Cees, Dank voor je uitnodiging voor de premiere op 29 november. Tot mijn onuitsprekelijke spijt zal ik niet aanwezig zijn. Ik wilde je dit melden door gebruik te maken van het formulier waarnaar de link in je uitnodiging verwijst, maar eenmaal begonnen met invullen blijkt dat alle velden verplicht zijn om in te vullen. Helaas wil ik geen gehoor geven aan het bekend maken van telefoonnummers, adressen etc. Dus voor mij is dat formulier onbruikbaar. Ik hoop dat de premiere van de film zal brengen waarvoor het idee en de uitvoering begonnen zijn: het onderwerp misbruik bij jongens en de gevolgen daarvan onder de aandacht brengen. Ik begrijp dat het voor de film noodzakelijk is, voor mij is vooral juist die persaandacht net een maatje teveel. Natuurlijk wens ik jullie, en jou in het bijzonder, een groots succes en geweldige dag bij de premiere van de film waar je zo lang en hard aan hebt gewerkt! Het is verdiend en voor mij als man met ‘die herinneringen’ van ongekend belang. Ik hoop van harte dat je er met een gevoel van voldoening en trots op terug kan kijken en dat de film een serieuze bijdrage betekent in dit onderschatte en onvoldoende onderkende probleem. Ik ben in ieder geval trots dat ik een bescheiden donatie heb mogen doen, maar ook vooral trots op jou! Mijn speciale gedachten gaan uit naar de mannen die zo moedig hebben deelgenomen en openhartig hun verhaal hebben verteld. Daar ben ikzelf in die zin nog lang niet aan toe, mocht dat al ooit zover komen. Voor diegenen die dit nooit hebben aangedurfd en belemmerd door schaamte, verwarring en verdriet uiteindelijk de strijd hebben moeten opgeven, brand ik iedere dag een kaarsje, al jaren lang. Gewoon omdat het goed voelt. Ikzelf heb gedaan wat binnen mijn bereik lag, na ruim twintig jaar eindelijk mijn boek uitgeven, dat was al een hele stap naar buiten, voor nu is dat even genoeg. Cees bedankt voor wie je bent! Lieve groet, Loek Pozan. “

Share

Alibi3col theme by Themocracy